EXPERIENCE ARCHITECTURE

Upcycling Vol. 1

Η αγορά ενός καινούργιου επίπλου πάντα θα μας δίνει χαρά και θα μας αλλάζει τη διάθεση, ανανεώνοντας τον προσωπικό μας χώρο. Αντίστοιχη χαρά, και μάλιστα δημιουργική, μπορεί να μας δώσει και η επισκευή ενός παλιού επίπλου που θα βρεθεί στην κατοχή μας και θα το λατρέψουμε. Η τάση του interior design που ήθελε όλα τα έπιπλα στο σπίτι μας να είναι “πακέτο”, δηλαδή της ίδιας ηλικίας και με την ίδια γραμμή, θεωρείται πια ξεπερασμένη. Σήμερα το mix and match στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων είναι μια πρακτική που ήρθε για να μείνει.

Η δημιουργική ανακύκλωση, το upcycling όπως έχει επικρατήσει ο όρος, η επισκευή και επανάχρηση δηλαδή ενός παλιού επίπλου, πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος. Σε μια εποχή που ο πλανήτης, αλλά και η ίδια η χώρα μας προσπαθεί να βρει τρόπους να περιορίσει τα παραγόμενα απορρίμματα, τόσο οικιακά όσο και οικοδομικά, η εύρεση δημιουργικών λύσεων επανάχρησης και αξιοποίησης υλικών και κατασκευών πρέπει να μας βρει όλους συμμάχους.

Έτσι λοιπόν, μια πολυθρόνα που είναι παλιά, αλλά μας αρέσει ή έχουμε δεθεί συναισθηματικά μαζί της, μπορεί να μεταμορφωθεί με τη αλλαγή της ταπετσαρίας με ένα καινούργιο ύφασμα, όπως το παράδειγμα της φωτογραφίας. Το ύφασμα μπορεί να έχει vintage αναφορές στα σχέδια και στα χρώματα ή να είναι εντελώς μοντέρνο. Τα χρώματα και τα σχέδια που θα επιλέξουμε μπορούν να έχουν μια σχέση αναφοράς με την επίπλωση του καθιστικού μας, ενώ το παιχνίδι των συνδυασμών μπορούν να ολοκληρώσουν τα μαξιλάρια που θα τοποθετηθούν σε νέα και παλιά έπιπλα.

Άρα την επόμενη φορά που σκέφτεστε να αντικαταστήσετε ένα παλιό έπιπλο, σκεφτείτε το καλύτερα…. ή επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας συμβουλέψουμε!!!